Tannklinikk i Sentrum AS

AKUTT HJELP VED TANNVERK OG TANNPINE

Akutt hjelp ved tannverk og tannpine behandles ved Tannklinikk i Sentrum AS. Akutt tannlegehjelp inkluderer tannverk, mistet fylling, eller annen tannskade.

Pasienter har behov for akutt hjelp når man har vært utsatt for en ulykke. Da er det viktig at man kommer til en tannlege så snart som mulig.

Tannklinikk i Sentrum AS prioriterer både forebyggende tannbehandling og akutt hjelp. Vi gjør det vi kan før problemene utvikler seg for langt. Det er svært sjelden at de som går til regelmessig kontroll hos oss har behov for akutt hjelp med tennene sine. Av og til har en pasient likevel behov for akutt tannlegehjelp. Da gjør vi vårt ytterste for å hjelpe pasienten med en gang.

De vanligste problemene ved akutt hjelp med tenner er:

Tannverk og frakturer

Tannverk eller tannpine har mange årsaksforhold. Tannverk og tannpine kommer gjerne av karies, visdommstenner og periodonitt. En annen årsak til at pasienter trenger akutt hjelp med tennene sine er at tenner og fyllinger knekker.

Slike tenner kan ofte reddes ved akutt hjelp. Da reddes den med en krone. Om den gjennværende tannen er skarp pusser vi de skarpe kantene før du får en ny time for videre behandling.

Utslåtte tenner

Ved akutt hjelp kan utslåtte tenner av og til reddes. Da er det viktig at tannen og festet i kjeven har begrensede skader. Ved utslåtte tenner er det viktig at man unngår tidstap, uttørring og infeksjon. En utslått tann, eller deler av en utslått tann bør snarest beskyttes mot forurensing og uttøring. En utslått tann bør helst legges i kaldt og sterilt saltvann. Alternativt kan en utslått tann transporteres i kald melk.

Om dette ikke lar seg gjøre pakker man en utslått tann i plast og sender den med pasienten til tannlegekontoret så hurtig som mulig. Forsøk å varsle tannlegekontoret på forhånd slik at personalet kan forberede inngrepet og tid spares. Tannlegen vil finne ut om tannen kan forsøkes reddet og feste tannen tilbake i kjeven.

En tidligere utslått tann vil kunne bli misfarget og ”sprø”, men gevinsten er likevel åpenbar. Om tannen ikke lar seg redde vil en kunne få gode tannerstatninger i form av bro eller implantat.

Denne siden er laget av Reale IT Consulting for Tannklinikk i Sentrum AS.
2015 © Copyright Irina Knudsen. ® Med enerett.

For timebestilling: Klikk her.