Tannklinikk i Sentrum AS

HVIT FYLLING

Hvit fylling, eller tannfargede fyllinger, er det vanligste fyllingsmaterialet som brukes i tenner. De vanligste hvite fyllinger er komposittene. Kompositt betyr sammensatt og disse materialene består av en viss mengde små keramiske partikler og en del plast.

De keramiske partiklene gjør den hvite fyllingen sterk og plasten binder dem sammen. Komposittene brukes mest i fortennene og i de små jekslene.

Hvite fyllinger eller tannfargede fyllinger er det fyllingsmaterialet som brukes mest i dag. Substansen er flytende/plastisk ved påføring, men stivner ved herding til et meget hardt materiale. Substansen er gjennomfarget og gjennomskinnelig og gir oftest tilnærmet usynlige hvite fyllinger.

Hvite fyllinger egner seg godt i tenner der fyllingen ikke er for store. Materialet er en blanding av keramiske partikler og plast. Hvite fyllinger herdes direkte i tannen via lys.

Fordelene er kosmetisk åpenbare og innholdsstoffene har ingen kjent giftighet. Noen typer av hvite fyllinger ”krymper” ved herding og kan gi sprekkdannelse i tannsubstansen den er festet till. En må regne med høyere kostnader både til behandling og vedlikehold ved bruk av hvite fyllinger i forhold til amalgam.

Denne siden er laget av Reale IT Consulting for Tannklinikk i Sentrum AS.
2015 © Copyright Irina Knudsen. ® Med enerett.

For timebestilling: Klikk her.